The re-fit of an existing Volvo showroom required the full strip out of the existing partitioning, flooring, ceilings, lighting, wall tiles, toilet cubicles, electrical and mechanical services ready for the new updated Volvo brand design to be installed. The works also required the part strip out and refit of the existing workshop facility again, to the new branded specification.

The sales and aftersales staff were relocated into temporary office accommodation, provided by Vanguard Contracts, whilst the works were completed

The new Volvo branding also required a new entrance portal feature be installed which required a completely new stepped block paved entrance feature be installed due to the incline leading up to a new glazed entrance door and side screen.

The fit-out required a completely new installation comprising of new stud partitioning, office glazing, general joinery, a new canteen, ceilings, ceramic and soft flooring along with new electrical, data, lighting and mechanical services. The new Volvo specification required their new feature “Living Room” timber ceiling be installed which was manufactured from slatted American Red Oak ceiling panels. A new full height fire protected glazed screen was installed to provide the customer with a full view of the newly fitted out workshop.

The existing WC facilities were stripped out, reconfigured and refitted to the new Volvo requirements comprising of new ceramic floors and wall tiles along with new ceilings, lighting and sanitaryware installed throughout.

The workshop was fully redecorated, had new lighting installed along with new roller shutter doors and a new resin floor finish. New pits were formed into the existing concrete slab for the service and MOT ramps. As part of the revised branding a new Volvo technicians VPS wall was installed comprising of tool storage and power distribution for the car lifting equipment. The existing WC facilities were completely stripped out and refurbished. These works were completed in two phases allowing the workshop to function throughout the refurbishment works.

Externally the existing cladding was over boarded and along with the existing brickwork both the front and side facades were rendered white to the new Volvo specification. New concrete bases, along with electrical services, were installed for the new totem and entrance signage to be installed.